Menu Sluiten

Persoonlijke ontwikkeling

Jij wilt verder met jouw persoonlijke ontwikkeling? Eén ding staat vast. Het vraagt jouw initiatief om verder te komen. Een vage vraag of een onduidelijk verlangen gecombineerd met jouw toewijding zijn voldoende om met hulp je doelen te bereiken, je dromen te realiseren, je stappen te zetten.

Zonder hulp sus je jezelf telkens in slaap en kijk je tegen je eigen blinde vlek aan. Nee, weet je wat jij zoekt?

Je zoekt een coach die jou begeleidt met je persoonlijke ontwikkeling

Iemand die jou begrijpt en weet hoe je dat doet: jezelf ontwikkelen. Het liefst heb je een coach die snel tot de kern doordringt, want je hebt genoeg andere dingen te doen.

Een coach die je een zetje geeft of juist wat afremt, net wat je nodig hebt.

Die heb je nu gevonden. Ik begeleid je graag in je coachingstraject.

Wat houdt dat in, een coachingstraject?

Coaching begint met een vraag of een behoefte. Dat kan een vage vraag of behoefte zijn. Voorbeelden daarvan zijn: Het loopt niet zo lekker op mijn werk of ik kan niet zo goed overweg met een collega of ik weet niet of ik deze baan wil blijven doen.

Eerste vraag: Hebben wij een klik?

We beginnen met kennismaken en verkennen jouw vraag of behoefte. We gaan na of er een klik is tussen ons. Die klik is een voorwaarde om samen verder te kunnen gaan. Na de kennismaking beslissen we of we verder gaan met het coachtraject.

En dan, wat gebeurt er dan?

We plannen een aantal gesprekken. Meestal gaat het om ongeveer 5 gesprekken. Een gesprek duurt 75-90 minuten en tussen de gesprekken zit ongeveer 2 weken. Maar als we het anders willen, doen we het anders. Als we het beide nuttig vinden kan een driegesprek met je leidinggevende onderdeel zijn van het traject.

We kunnen de gesprekken op mijn locatie (Nassaulaan 20 in Bennekom) voeren, maar ook op een rustige plek bijvoorbeeld op jouw werk.

Je gaat je doel voor je persoonlijke ontwikkeling helder krijgen

Je eerste doel van de gesprekken is om je coachvraag of -behoefte helder te hebben. Die vraag of behoefte is helder als we ermee kunnen beoordelen of we klaar zijn met de coaching. Voorbeelden van coachvragen en -behoefte: wat is een passende vervolgstap in mijn loopbaan; ik wil met zelfvertrouwen het woord nemen tijdens het werkoverleg; hoe kan ik mijn balans tussen werk en privé vinden?

en je gaat je doel bereiken

Je tweede doel is om antwoord te krijgen op je coachvraag en de behoefte die daaronder ligt te vervullen. Na elk gesprek zet je stappen in de richting van je doel en reflecteer je daarop. Het hoeft geen rechte weg te zijn die je aflegt en het kan zijn dat je einddoel toch ergens anders ligt dan je vooraf bedenkt. Dat ontdek je (vanzelf).

Gegraaf in mijn jeugd hoeft niet van mij

Het is jouw proces waar jij eigenaar van blijft. Jij bepaalt welke stappen je wel of niet zet. Jij bepaalt hoe ver je wilt gaan in je zoektocht.

Ik stel je vragen zodat je ziet waar het om draait, wat je weerhoudt en waar je naar verlangt. Ik spiegel je, moedig je aan en confronteer je als dat behulpzaam is. Dat doe ik altijd ten dienste van jou.

Niet teveel papieren rompslomp, hoop ik

Nee hoor, ik stuur je de formulering van je coachvraag of -behoefte toe als we die geformuleerd hebben.

Jij benoemt aan het eind van ieder gesprek wat je gaat doen om jouw coachvraag te beantwoorden. Ik mail je die afspraken als geheugensteun.

Aan het eind van het traject stuur ik je een kort evaluatieformulier. Dat is alles.

En uiteraard blijft alles wat bespreken vanuit mijn kant vertrouwelijk.

En wie ben jij, Nicoline Roozen?

Ik ben iemand van 12 ambachten, 13 gelukken. Mijn ambachten: onderzoeker, internationaal onderhandelaar, projectleider, programmamanager, leidinggevende en organisatieadviseur. Ik heb jaren ervaring als coach, eerst bij de coachpool van het ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwalititeit, later bij Intercoach (het interne coachbureau van de overheid) en nu vanuit mijn eigen bedrijf.

Mijn passie ligt bij ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Ik vind het prachtig als mensen stappen zetten in hun ontwikkeling en ik zet me graag in om daaraan bij te dragen. Ik heb zelf ook veel aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gedaan en ik weet hoeveel dat bijdraagt aan plezier en zin in het leven.

Mensen schetsen mij als rustig, warm, authentiek, integer en oprecht.

Ga met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag!

Bel 0612926982 of mail info@nicolineroozen.nl