Menu Sluiten

Teamontwikkeling

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Teamontwikkeling levert je een team op waarin op constructieve wijze wordt samengewerkt, de teamleden elkaar waarderen en het team met open vizier de buitenwereld tegemoet treedt.

Teamontwikkeling is iets voor jouw team wanneer:

  • je team te veel los zand is of er subgroepjes zijn.
  • er onderlinge verwijten zijn die niet naar elkaar op een constructieve manier worden uitgesproken.
  • de teamdoelen niet echt helder zijn
  • de verantwoordelijkheden wel eens afgeschoven worden
  • de implementatie van veranderingen stagneert
  • je weet je dat er meer in jouw team zit dan er nu uitkomt. Het resultaat dat het team neerzet kan beter.

Jij wilt werken in een team dat staat als een huis

Dat is een team waarin je elkaar versterkt en tegelijkertijd een gezonde relatie met de buitenwereld onderhoudt. Je wilt dat de teamleden er staan voor elkaar en iedereen zijn kwaliteiten inzet om samen een optimaal resultaat voor de organisatie neer te zetten. In zo’n team voel je de waardering van je collega’s en heb je plezier in je werk.

Dat kan, natuurlijk kan dat

De eerste stap om met elkaar te zetten is dat op tafel komt wat de behoefte is van het team en de teamleden. Dan bedoel ik de echte behoefte. De behoefte dat iemand anders verandert is bijvoorbeeld geen echte behoefte. Dat roept de vraag op wat het jou op zou leveren als die ander verandert. En daar ligt een echte behoefte.

Als de behoeften duidelijk zijn gaat het team een ontwikkeldoel formuleren. En daarna, je raadt het al, gaat het team dat doel realiseren. En dat is maatwerk.
Gemiddeld werkt een team in ca 3 bijeenkomsten aan het bereiken van de doelen. Tussen de bijeenkomsten zet het team de stappen waar ze zelf voor kiest.

Als teamcoach ondersteun ik het team bij dit proces

 

Mijn belangrijkste taak bij teamontwikkeling is er voor te zorgen dat het team open en eerlijk het gesprek voert over de punten die verbetering behoeven. Ik creëer maximaal de veiligheid die nodig is om zaken te bespreken op weg naar de teamdoelen. Maar we gaan geen navelstaren. Het teamresultaat staat voorop en jullie hoeven geen best friends forever te worden.
We zorgen samen dat de vaart erin blijft gedurende het proces.
We sluiten het traject af met een korte evaluatie en een vooruitblik: wat is voor het team belangrijk met het oog op de toekomst.

En waarom ben jij geschikt voor teamontwikkeling?

 

Omdat ik snel in de gaten heb wat er werkelijk speelt in een team en ik een rugzak vol interventies heb die ik in kan zetten ter ondersteuning van een team. In combinatie met het bespreekbaar maken van de hete hangijzers is dat alles wat er nodig is voor het gewenste resultaat: een team dat staat als een huis. Simpel, maar niet gemakkelijk.

Nicoline is een fijne teamcoach. Door haar inzet zijn de werkverhoudingen in ons team merkbaar verbeterd. Ik ben blij dat ik haar gevraagd heb als teamcoach.

Anton S, manager bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Nicoline voelt goed aan wat het team nodig heeft en bedenkt hierbij de juiste werkvormen. Ze weet interactie te verkrijgen in het team door op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Met leuke opdrachten en goede discussies zijn wij weer verder in de ontwikkeling van het team.

Roel B, manager bij het ministerie van Veiligheid en Justitie

Dat vraagt jouw initiatief om met teamontwikkeling te starten

Bel 0612926982 of mail info@nicolineroozen.nl

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]